Изключване на имобилайзер

Изключване на имобилайзер

Изключване на имобилайзер

Имобилайзер системата не позволява двигателят на автомобила да бъде запален по неоторизиран начин, тоест без ключ с необходимия чип, който да комуникира с имобилайзера.

Всички автомобили, произведени след 1995 година имат чип или транспондер в кутийката на ключовете, независимо от това дали те са с дистанционно или не, както и имобилайзер. При повечето модели автомобили имобилайзерът се намира в таблото или представлява малка кутийка под него.

При поставянето на ключа в патрона имобилайзерът изпраща високочестотен сигнал, който чрез антената в патрона бива препратен към чипа, който се намира в ключа. Той от своя страна изпраща отговор, който трябва да бъде разпознат от имобилайзера и това позволява автомобилът да бъде запален.

Изключване на имобилайзер

Изключване на имобилайзер

При по-съвременните автомобили, към чипа се изпраща и уникален код, а той връща свой персонален код. Тези кодове трябва да съвпадат, за да се осъществи връзка между имобилайзера и моторния компютър и да стане възможно запалването на автомобила. При проблем по веригата двигателят или пали и гасне веднага, или изобщо не може да бъде запален.

Ето защо, ако загубите ключа, няма как да използвате автомобила си при положение, че само нарежете нов механичен ключ. Необходимо е данните от имобилайзера и моторния компютър да бъдат разчетени и да бъде програмиран нов чип, който да работи с тях.

Понякога обаче самият имобилайзер дефектира. В такива случаи официалните сервизи най-често предлагат неговата смяна с нов, което обаче излиза доста скъпо.

Изключване на имобилайзер

Изключване на имобилайзер

Другият вариант е изключване или премахване на имобилайзера. Тази операция се извършва със специализиран софтуер и е в компетенциите само на опитен специалист.

Ние от „Ключарят на място“ силно препоръчваме да не опитвате да деактивирате имобилайзера сами. Вероятността човек, който не е запознат със спецификата на работата, да успее да разреши проблема, е силно казано минимална.

Друга опция при проблем с имобилайзера е монтирането на емулатор, който да приема входна информация и да предава изходна, и се прилага, ако проблемът не може да бъде разрешен чрез изключването на имобилайзера.

В автоключарски сервизен център „Ключарят на място“ предлагаме изключване на оригинален имбилайзер през ОБД буксата на автомобила, като този вариант е препоръчителен, но не винаги възможен. Другият вариант това да стане е с демонтаж на модул, както и монтаж на емулатор.

Изключване на имобилайзер

Изключване на имобилайзер

Освен това нашите специалисти са в състояние да изключат и допълнително монтиран на автомобила имобилайзер. Цените на услугите зависят от модела на автомобила и сложността на проблема и могат да бъдат видени по-долу.

Автоключарски сервиз „Ключарят на място“ на столичния булевард “Цариградско шосе” 351 разполага с едни от най-опитните професионалисти в бранша. Ние гарантираме, че те са в състояние да разрешат всеки проблем, причинен от неизправност на имобилайзера на Вашия автомобил. За качеството на продуктите, с които работим, ние разчитаме на официалния си партньор Autokey Market.

Цени за изключване на имобилайзер *:

  • Изключване на оригинален имобилазйер през ОБД – от 80 до 130 лв.
  • Изключване на оригинален имобилазйер с демонтаж на модул – от 80 до 150 лв.
  • Изключване на оригинален имобилазйер с демонтаж на модул и монтаж на емулатор – от 60 до 100 лв.
  • Изключване на допълнително монтиран имобилазйер – от 30 до 140 лв.

* Цените варират в зависимост от модела на автомобила и сложността на операцията.