Обучение на ключ и извличане на секюрити код

Обучение на ключ и извличане на секюрити код

Обучение на ключ и извличане на секюрити код

Може да се каже, че обучение на ключ и извличане на секюрити код са един от символите на автоключарските услуги. Това са две от операциите, които се налагат най-често в занаята на автоключаря и показват степента на неговите умения.

Обучение на ключ и извличане на секюрити код се налага при изработването на всеки нов ключ с електроника или ключ с място за транспондер.

Изработка на ключ се осъществява, когато старият е загубен или откраднат, когато има необратима повреда в електрониката или по желание на клиента, ако той иска да има дубликат на стария си ключ.

Важно е да се отбележи, че повечето коли се продават от дилърите само с един ключ, за това е хубаво да се сдобиете и с негов дубликат. Това ще Ви е от полза именно, ако го изгубите, откраднат го или оригиналът се повреди. В противен случай се налага да разчитате на пътна помощ или да търсите на аварийни автоключарски услуги, каквито Ключарят на място също предлага.

Извличане на секюрити код и обучение на ключ

Обучение на ключ и извличане на секюрити код

Обучение на ключ и извличане на секюрити код

Извличането на секюрити код и обучението на ключ са доста сложни операци. В най-общи линии трябва да знаете, че чипът или така нареченият транспондер и имобилайзерът на автомобила Ви си кореспондират чрез специален секюрити код и колата може да бъде запалена само, ако този код бъде разпознат и се деактивира имобилайзер системата.

Колкото е по-нов автомобилът, толкова повече защитите на имобилайзер системата са по-сложни, а секюрити кодовете и информацията, която съдържа един ключ е много по-подробна. Пример за това са чиповете тип rolling code, в които секюрити кодът не е фиксиран, а има постоянна обямана на данните и ротиране на страниците с тях при всяко запалване на автомобила. Такъв чип например не може да се дублира.

Обучение на ключ и извличане на секюрити код

Обучение на ключ и извличане на секюрити код

В електрониката на ключовете на най-съвременните автомобили вече се съдържа и информация, далеч по-сложна от секюрити кода. Например номера на шасито и други данни за спецификите на автомобила, които ако не бъдат прочетени и разпознати от имобилайзера, няма да може да стартирате двигателя. С тези данни почти винаги разполага само производителя.

За да може да бъде изработен нов ключ, тази информация трябва да бъде разчетена. Това може да се случи само със специализирана диагностична ключарска апаратура. Информацията може да бъде разчетена и екстрактването на секюрити кода става или чрез такава апаратура през ОБД буксата или да бъде свален модулът. След това ключът се програмира и отново през ОБД буксата се записва новата информация от ключа.

Когато става въпрос за дублиране на стар ключ, операцията е подобна, но по-лесна, тъй като информацията от стария ключ бива разчетена и записана на новия ключ чрез специална апаратура.

Aвтоключарски сервизен център “Ключарят на място”

Обучение на ключ и извличане на секюрити код

Обучение на ключ и извличане на секюрити код

В автоключарски сервизен център “Ключарят на място” разполагаме със специализиран софтуер и хардуер от последно поколение (Abrites, TM-Pro, Zed-Bull, SBB, MPV, Bianchi, RW4 и др.), с помощта на който ще дублираме и програмираме новия транспондер за Вашия автомобил.

Освен апаратурата не по-малка тук е ролята и на самият автоключар. Важно е човекът, който ще се занимава с Вашия автомобил не само да разбира как правилно да работи с електрониката, но да бъде добър при демонтаж и монтаж, които често се налагат при нужда да бъде свален модула или имобилайзера на един автомобил.

Често неподготвен човек може да нанесе непоправими щети по таблото и корите на автомобила. Ние гарантираме за бързата, ефикасна и прецизна работа на нашите служители, тъй като те имат повече от 20 години опит в областта на автоключарските услуги и доказано са едни от най-добрите в бранша.

Цени за обучение на ключ и извличане на секюрити код*:

  • Екстрактване на секюрити код през ОБД – от 20 до 40 лв.
  • Екстрактване на секюрити код – демонтаж и монтаж на модул – от 20 до 40 лв.
  • Подготовка на автоключ – дилърски през ОБД – от 30 до 50 лв.
  • Подготовка на автоключ – дилърски – демонтаж и монтаж на модул – от 30 до 60 лв.
  • Обучение на автоключ към имобилайзер през ОБД – от 20 до 40 лв.
  • Обучение на автоключ към имобилайзер – демонтаж и монтаж на модул – 40 до 150 лв.

* Цените варират в зависимост от модела на автомобила и сложността на операцията.