Ремонт на брава и патрон

Ремонт на брава и патрон

Ремонт на брава и патрон

Ремонт на брава и патрон – това е една от най-сложните и специфични автоключарски услуги. Проблемите при тях са нещо, което човек без опит и познания няма как да отстрани.За това ние горещо препоръчваме да не се опитвате да го правите.

Причината за сложността при ремонт на брава и патрон е електрониката във всички съвременни коли. Колкото е по-нов автомобилът Ви, толкова по-сигурно е, че и отключването на вратата, и запалването на двигателя разчитат повече на електронни компоненти, отколкото на механиката в тях.

Ремонт на брава

Най-често, когато става въпрос за ремонт на брава, проблемът идва не от самата ключалка, а от заключващия механизъм. Ремонт на брава се налага, когато е правен опит тя да бъде разбита, износена и амортизирана е или има дефект в електрониката.

Както споменахме по-горе, при съвременните автомобили заключването зависи най-вече от електрониката, тъй като заключващият механизмът е подчинен на нея. Колкото е по-нов и по-скъп автомобилът Ви, толкова повече заключването зависи от работата на ключа с електронните компоненти в бравата.

Ремонт на брава и патрон

Ремонт на брава

Вече съществуват автомобили, които се заключват сами, ако определено време са оставени отключени. Има и заключващи системи, които не позволяват вратата да бъде отворена без ключ дори при положение, че разбиете стъклото и се опитате да я отворите отвътре.

Разбира се, всичко това е направено с цел сигурност и защита от крадци. За съжаление не са малко случаите, в които причинява главоболия на собствениците на тези коли.

И тъй като проблемите най-често са в електрониката, а не в механиката на вратата, неподготвен човек трудно би се справил и е нужна нашата намеса. Естеството на работата е доста специфично и е по силите само на обучени професионалисти.

Често при ремонтни дейности от този тип се налага разглобяване на вратата, демонтаж и монтаж на отедлни части. Това изисква познания не само по конкретния проблем, но и по демонтаж и монтаж. Почти винаги предварителната намесата на клиента само усложнява проблема и оскъпява услугата.
ключ-бмв Нарязване на ключ Обучение на ключ За нас

Ремонт на патрон

Ремонт на брава и патрон

Ремонт на патрон

С навлизането на новите технологии все повече запалването на автомобила зависи от електорниката, а не от механиката на патрона и ключа. Все повече коли вече работят с така наречените смарт ключове и безконтантки ключове (Keyless go), които не използват никаква механика и имат само авариен ключ.

Независимо от това какъв е вашият ключ, ако електрониката на патрона не работи, автомбилът ви няма да запали. Идеята на това отново е защита от крадци, но може да доведе и до проблем.

Подобно на ремонта на брава, тук операциите са доста сложни. В повечето случаи услугите демонтаж и монтаж са задължителни. Те трябва да бъдат извършени внимателно, тъй като компонентите по таблото и волана на автомобила са доста крехки и могат да бъдат счупени или наранени, ако не познавате специфичната техника на работа и нямате необходимите инструменти. Понякога се налага свалянето на цялата конзола, за да бъде извършен ремонтът.

Важно е да обръщате внимание на това дали колата ви функционира правилно при запалване. При всяко съмнение за неизправност (трудно движение на ключа в патрона, нужда от неестествен натиск при запалване или гасене на автомобила и др.) потърсете помощ.

Ремонт на брава и патрон

Ремонт на брава и патрон

Ненавременната намеса утежнява проблема и оскъпява неговото разрешаване. Дори когато става въпрос за механичен проблем, при който колата продължава да пали, това не трябва да Ви успокоява.

Често се случва някое зъбче в патрона да закача някъде и да затруднява движението на ключа. Това няма да Ви попречи да шофирате, но с времто то износва и изкривява, а това може да доведе до блокиране на ключа в патрона.

Заповядайте в нашия специализиран автоключарски сервизен център “Ключарят на място” в столичния квартал „Дружба“ 2, където разполагаме с последно поколение диагностична апаратура и работят най-високо квалифицираните професионалисти в бранша.

Тук сме в състояние да извършим всеки вид ремонтна дейност по брава и патрон, а ако ремонтът е невъзножен – и да ги заменим.

За качеството на продуктите и инструментите, които използваме, ние се доверяваме на нашия официален партньор и доставчик Autokey Market.

Цени за ремонт на брава и патрон *:

  • Ремонт на брава – от 20 до 80 лв.
  • Ремонт на патрон – от 20 до 50 лв.

* Цените варират в зависимост от модела на автомобила и сложността на операцията.